Wednesday, July 2, 2014

The Bulletin Recipe: July issue


『冷しゃぶスタミナそうめん』
Rei-Shabu Stamina Somen

Ingredients (2 Servings) :

Somen noodle                  for 2
(you can use Udon or other noodle instead)
Bean Sprout            100g     (Boiled)
Cucumber                1/2          (Thinly Sliced)
Green Onion             2             (Chopped)
Sliced Pork              5 pieces   (as much as you like)
Egg                           2  (Sunny side Up)

Menma (marinated bamboo shoots), Corn, Tomato
*You can add any kind of your favourite veggies or left over veggies in your fridge 

Sauce:
☆Soy sauce     1 table spoon
☆Rice Vinegar          1 table spoon
☆Oyster Sauce          2 table spoon
☆Chicken stock power    1.5 tea spoon
☆ Sugar                   1.5 tea spoon
☆White Sesame       1  table spoon

Sesame Oil        2 table spoon
Garlic                  2 cloves (Sliced)

材料(2人前):
そうめん(冷や麦/うどんでも可)   2束
もやし(茹でてしっかり水切りをする)100g
きゅうり(千切り)         1/2本
青ねぎ (1−2mmの小口切り)    2本
薄切り豚肉              5枚
卵                  2個
メンマ、きくらげ、トマトなど    お好みで

たれ
☆醤油、お酢          各大さじ1
☆オイスターソース        大さじ2
☆粉末鶏ガラスープ       小さじ1.5
☆砂糖             小さじ1.5
☆白ごま              適量

ごま油             大さじ2
にんにく(薄切り)       2つ

ラー油、食べるラー油など    お好みで

Step 1: Prep the Veggies accordingly (shown above). 
Bring a large pot of water to a boil.
お野菜の下準備を上記の通りにする

Step 2: Meanwhile, add all the ☆ ingredients to a bowl and mix well.
タレの☆の材料をボールに入れて、よく混ぜる。この間に大きめのお鍋にお湯を沸かしておく

Step 3: When the pot of water is boiled, cook the pork just like shabu shabu style (swish the meat gently back and forth in the boiling water until it changes colour) and keep the meat on the side. 
沸いたお湯で、お肉をしゃぶしゃぶして別のお皿にとっておく。

*DO NOT DUMP THE USED WATER!! 使ったお湯は、捨てないで!

Step 4: Add Somen noodle into the used boiled water, and cook a bit shorter than the direction.
ステップ3で使ったお湯で、麺を表記されている時間より短く茹でて、しっかり冷水で締める

Refresh the cooked noodle with icy cold water, and drain the water completely.

Step 5: Add 2 table spoon in a small pan, slowly cook sliced garlic with low heat to make golden garlic chips. Add only the garlic flavoured sesame oil into the sauce bowl (Step 2), and keep the garlic chips on the side.

小さめのフライパンにニンニクとごま油をいれて、弱火でニンニクチップを作る。ニンニクの香りのついたごま油は、タレのボールに足して、ニンニクチップは別のお皿にとっておく。


 Step 6: With the pan used to make garlic chips, cook eggs into sunny side up.
ステップ5で使ったフライパンで、半熟目玉焼きを作る

Step 6: Combined the cooked somen noodle and sauce in a bowl and mix well. 
麺をお皿/どんぶりに移動して、タレをサッと絡める

Step 7: Top All the prepped Veggies, Meat, Garlic Chips and Eggs on the somen noodle, and ready to serve =)
下準備しておいた野菜、お肉、目玉焼きを盛りつけて、ニンニクチップを散らして出来上がり。

*If you like spicy taste (since its hot summer), you can add any kinds of spicy oil or spicy sauce, just like the picture above!! お好みで、ラー油、食べるラー油、お酢を少し足しても楽しめます

Enjoy your SUMMER
with my Somen Recipe♡

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